Cursuri WSET Level 1 si 2 Award in Spirits, din 2017 in Romania. Info cursuri 2022: 0757086680

Cui se adresează cursul? Cursul WSET Level 1 Award in Spirits, finalizat cu diploma recunoscuta international, se adresează atat celor care au cunoștințe puține sau deloc despe băuturile spirtoase cat mai ales celor cu experienta in domeniul bauturilor, sistematizarea informatiilor deschizand o perspectiva obiectiva si logica pe baza cunostintelor anterioare. Este conceput pentru a oferi […]

WSET1-spirit-cop

Cui se adresează cursul?

Cursul WSET Level 1 Award in Spirits, finalizat cu diploma recunoscuta international, se adresează atat celor care au cunoștințe puține sau deloc despe băuturile spirtoase cat mai ales celor cu experienta in domeniul bauturilor, sistematizarea informatiilor deschizand o perspectiva obiectiva si logica pe baza cunostintelor anterioare.
Este conceput pentru a oferi o introducere simplă dar bine definită în lumea spirtoaselor. Această calificare îi va ajuta pe cei care au nevoie de cunoștințe de bază despre principalele stiluri și categorii, pentru cei care lucrează cu distillate ca parte a unui portfolio mai larg de băuturi, pentru cei din retail și HoReCa.


Pentru informatii complete sunati-ne la 0757086680 pentru a va oferi toate informatiile, pentru a decide sa participati la acest curs. Inscrierile se inchid cu 12 zile inainte de inceperea cursului, din motive de organizare (comanda manuale de curs, examene individuale, alte materiale).
Este un curs sistematizat si foarte bine structurat, informatiile schimba perceptia asupra modului de consum si mai ales de a vinde bauturile, aplicabilitatea imediata aduce schimbari majore si rezultate fantastatice, fie ca lucrezi in spatele barului, conduci un restaurant sau bar, ori ca lucrezi in vanzarea de bauturi.

Candidații care promovează vor avea capacitatea de a lista principalele categorii de spirtoase, de a stabilii caracteristicile principale ale acestora, și vor cunoaște principiile de bază pentru păstrarea și servirea acestora. Vor fi în măsură să răspundă solicitărilor clienților și să ofere recomandări în privința servirii spirtoaselor.

Tematica cursului:

 • Ce sunt spirtoasele?
 • Materiile prime
 • Metode de distilare
 • Abordarea sistematică a degustării spirtoaselor
 • Responsabilitate socială;
 • Categorii de spirtoase discutate: vodcă, rom, tequila, whiskey, gin, cognac, lichioruri
 • Ustensile de bar obișnuite
 • Cocktailuri

Alte detalii:

 • condiții de participare: vârsta minimă 18 ani, împliniţi la data rezervării;
 • Spirtoase degustate: min. 12;
 • durata minima a cursului: 8 ore;
 • Număr participanți: min. 8 – max. 14

Examen:

 • examen tip grilă cu 30 de întrebări în limba engleză ;
 • punctajul minim pentru promovare este de 70%;

Orice modificare privind cursul ales poate fi realizată până la termenul de înscriere.
Preţul cursului: 165 euro

La inceput a fost pasiune. Pasiune pentru un domeniu care inseamna pentru noi atat  cariera profesionala cat si pura placere pentru meseria de barman. Aceasta notiune are de multe ori o conotatie foarte greu inteleasa de cei care intra in contact cu noi sau cu orice barman care serveste in spatele unui bar, gata sa le ofere una din micile placeri ale vietii tuturor celor care petrec o seara in oras sau care participa la un eveniment inedit.

In primul rand, nu exista doar barmani. Aceasta este doar o notiune generala pentru cei care servesc bauturi, insa acest domeniu are foarte multe ramificatii, atat pentru locurile in care bauturile sunt servite, cat si pentru specializarea fiecarui profesionist in parte.

Scoala de barmani

 • Barmanii pot fi preparatori sau mixologi, dar pot fi si entertaineri care le ofera mai mult decat o bautura clientilor – le ofera un spectacol de neuitat.
 • Exista barista, specialisti ai cafelelor, care isi petrec ani de zile din viata lor experimentand diverse sortimente de boabe de cafea, din culturi diferite, de pe continente diferite, studiaza tehnici de preparare, temperaturi ideale, dozaje potrivite pentru a obtine rezultate variate si savuroase.
 • Somelierii sunt cu siguranta maestri ai vinurilor, care strang in portofoliul lor cunoasterea a sute de sortimente, mii de degustari, istorii vechi de secole si povesti uimitoare despre licorile bahice, precum si potrivirea acestora cu diversele feluri de mancare si cu dorintele clientilor.

Ce tipuri de cursuri gasesti la Barmania?

Barmania este o scoala de barmani, barista si somelieri din Bucuresti care le propune tuturor celor interesati sa devina profesionisti, atat celor aflat la inceput de drum, cat si celor cu multe nopti petrecute in spatele barului. Pentru pregatirea cursantilor avem traineri specializati si experti in domeniul HoReCa cu mai bine de 30 de ani de experienta, care vor asigura un cadru profesional, cu dotari ultramoderne si spatii ideal amenajate pentru ca scoala sa se imbine armonios cu domeniul pus in discutie.

Mai mult decat atat, suntem implicati in mai multe proiecte, nu doar in simpla predare si examinare a celor care vor sa devina barmani, barista sau somelieri profesionisti.. Ne ocupam si cu servicii de consultanta pentru bar management, organizare de evenimente in baruri, precum si cu traininguri specializate, pentru cei care doresc sa participe la programe precum Absolut Academy, Doncafe Espresso Mania, Afla-ti Echilibrul sau Barmaniada, totul sub atenta observatie a Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania.

Beneficiile cursurilor profesioniste oferite de Barmania

Inscrie-te la cursurile Barmania si ai:

Ce tipuri de cursuri gasesti la Barmania?

 • Sesiuni de training in conditii profesioniste
 • O sala de studiu teoretic
 • O sala de practica dotata cu statii individuale de lucru si echipament profesional;
 • 60% din activitati rezervate practicii
 • Proces de studiu eficientizat, asigurandu-se un nivel superior de intelegere a cunostintelor
 • Suportul de curs (manualul) pentru training

Cursurile de barmani oferite de Barmania nu se opresc la detalii generale despre fiecare specializare in parte, ci au grija sa intre in toate amanuntele care vor contribui la transformarea unui barman amator sau experimentat intr-un adevarat profesionist al acestui domeniu, care isi va gasi cu usurinta un loc in industria HoReCa.

Pasiunea, experienta si dorinta de a-i ajuta pe cei care gandesc ca noi transforma Barmania in ceva mai mult decat o scoala pentru barmani. O transforma intr-o experienta de viata!

Programe

Una dintre actiunile asupra carora echipa Barmania isi directioneaza o mare parte din energie ca un pas important in indeplinirea misiunii de a ajuta si a sprijini cresterea si dezvoltarea nivelului profesional al celor ce activeaza in industria ospitalitatii consta in Programele Nationale.

Acestea sunt competitii, seminarii sau cursuri de intruire, care vizeaza transformarea unui barman intr-un profesionist de exceptie sau evaluarea acestuia pentru a-i oferi o perspectiva detaliata despre munca pe care o mai are de depus pentru a ajunge in apogeul carierii sale. Barmania este o scoala de barmani din Bucuresti care isi propune sa transforme aceasta meserie intr-o adevarata arta combinata cu profesionalism, gata sa fie pusa la dispozitia tuturor clientilor care apreciaza un serviciu de calitate si un izvor nesecat de expertiza.

Barmania este implicata intr-o serie de programe care urmaresc indeaproape fenomenul de bartending, si care ofera ultimele notiuni despre participarea cu mult profesionalism in domeniul HoReCa. Fiecare dintre aceste programe propune o serie de cursuri de instruire pentru barmani, barista sau somelieri, precum si alte ramuri ale industriei ospitalitatii, precum si evaluarea calitatilor dobandite prin urmarea acestor cursuri. Programele sunt urmatoarele:

program national anual de instruire a barmanilor
Program de responsabilitate sociala pentru barmani
membrii fondatori ai primei organizatii nationale de barmani din Romania

barmaniada-logo2-300x118Barmaniada este complexa competitie nationala de barmani. Competitia atinge toate aspectele meseriei de barman, prin cele sase etape: servire rapida, bere, mixologie, barista, somelier si flair.

Barmaniada – competitia pentru barmani profesionisti

Beneficiile cursurilor profesioniste oferite de BarmaniaAlegem sa vorbim despre Barmaniada, pentru ca este una dintre cele mai importante competitii la care poate participa un barman profesionist, instruit de noi in prealabil. Multi cursanti care au participat la aceasta competitie au avut rezultate notabile, dupa ani de practica si studii avansate care i-au dus la un alt nivel al modului in care s-au raportat la aceasta meserie. Iata in ce consta parcursul acestei competitii:

 • Motivarea barmanilor de a deveni mai buni.
 • Crearea unei imagini profesioniste a oamenilor din spatele barului.
 • Crearea unei comunitati de barmani care sa interactioneze si sa faca schimb de experienta.
 • Ofera educatie, experienta si networking barmanilor la cel mai inalt nivel.
 • Aduce meseria la rangul de arta cu peste 100 de aparitii media.
 • Creeaza o puternica punte de comunicare cu bartendingul international, avand in fiecare etapa a competitiei invitati de renume din bartendingul international.

Evolutia Barmaniada

 • In 2009 Barmaniada a impus un standard de profesionalism pentru bartendingul romanesc prin unirea de forte dintre vechea generatie cu noua generatie de barmani.
 • In 2010 a fost o mobilizare de forte extraordinara, barmanii fiind supusi unei jurizari la inalte standarde impuse de marile personalitati internationale din domeniul bartendingului.
 • In 2011 a promovat initiativa de a gandi si actiona dincolo de limite – a fost provocarea barmanilor si a clientilor de a trai experiente exceptionale la bar, de a iesi din rutina si de a descoperi lucruri extraordinare.

Barmaniada, precum si restul competitiilor si programelor foarte importante pentru noi, sunt modul prin care ne raportam la standardele internationale pentru a transforma aceasta meserie intr-o longeviva si plina de pasiune cariera.

Fii la curent cu noutatile in materie de bartending
Email *
Top
Inscrie-te