Curs somelier

Vinurile sunt parte integranta din viata multor persoane care gasesc in aceasta licoare un prilej de desfatare pentru papilele gustative, care creeaza o euforie placuta si un indemn la discutii interesante. Pentru ca papilele gustative sa fie mereu impresionate este necesar un vin de foarte buna calitate, care sa se combine ideal cu momentul zilei, felul de mancare servit, cu temperatura atmosferei si cu preferintele clientilor. Recomandarile si cunostintele cu privire la vinuri fac parte din fisa postului unui somelier, iar profesionalismul acestei profesii poate fi atins prin participarea la cursurile de somelier oferite de Barmania.

Despre cursurile de somelieri din Bucuresti oferite de Barmania

Curs somelierPrin intermediul acestui curs sunt atinse aspectele teoretice si legislative necesare desfasurarii activitatii de somelier. Cu ajutorul informatiilor specializate pe care le oferim, iti vei perfectiona abilitatile de identificare, analiza, asociere si servire a vinurilor.

 • Asocierea preparatelor culinare cu tipuri de vinuri
 • Comunicarea la locul de munca
 • Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca si a normelor PSI
 • Respectarea normelor igienico-sanitare specifice
 • Planificarea activitatii proprii
 • Promovarea ofertei de vinuri si a altor bauturi
 • Efectuarea servirii clientilor
 • Asigurarea calitatii serviciilor de restaurant

Ce presupune cursul de somelieri de la Barmania?

Scoala Barmania prin Agentia de Somelieri Winetaste.ro-Sergiu Nedelea organizeaza  Cursul de Somelier acreditat A.N.C – Autoritatea Nationala de Certificari. Acest curs de somelieri din Bucuresti este dedicat celor care doresc sa-si insuseasca cultura vinurilor, alaturi de cunostinte esentiale despre tipurile de vin si asocierea acestora cu preparatele culinare, cursul de somelier sta la baza pregatirii pentru a profesa in industria HoReCa si in vanzari.

Despre cursurile de somelieri din Bucuresti oferite de BarmaniaLectorii principali ai cursului sunt Sergiu Nedelea si Bogdan Nicolae .“Poti deveni un somelier desavarsit numai prin pasiune si educatie continua. A fi somelier inseamna a stapani ritualul de servire, a cunoaste povestea din spatele fiecarui vin, a-ti dezvolta acuitatea olfactiva in raport cu chimia gusturilor. Someleria este o meserie completa, care are nevoie de dedicatie si perseverenta, pentru dezvoltarea constanta a aptitudinilor senzoriale, educationale, tehnice. Prin intermediul cursului de somelieri organizat de Scoala Barmania, imi doresc sa imprim intelegerea acestor valori si sa modelez viitori specialisti in arta vinului.” – a declarat Sergiu Nedelea, Ambasador al Asociatiei Somelierilor Europeni in Romania.

In vederea obtinerii competentelor stabilite, cursul implica parcurgerea tuturor etapelor de predare teoretica si aplicatii practice, individual si pe echipe.

Pentru recunoasterea competentelor si absolvirea cursului, cursantii vor sustine un examen ce consta intr-o proba teoretica, una practica si prezentarea unui proiect. In urma absolvirii acestui curs, participantii vor primi Certificatul de Somelier recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei  si acreditat de A.N.C.

Detalii administrative legate de cursul de somelieri de la Barmania

Cursul de somelier se desfasoara la sediul Barmania sau Winetaste-Sergiu Nedelea, din Bucuresti, sau oriunde in tara daca sunt indeplinite anumite criterii.

Costul cursului este de 2200 RON si include acoperirea costurilor legate de fisele de lucru, materialele informative pentru curs, materiile prime si echipamentele pentru aplicatii practice (degustari), examinarea finala si eliberarea certificatului de absolvire insotit de suplimentul descriptiv.

Dosarul de inscriere cuprinde urmatoarele documente:

Detalii administrative legate de cursul de somelieri de la Barmania

 1. Fisa de inscriere completata si semnata
 2. Copie CI
 3. Copie CV
 4. Copia documentului care atesta plata taxei de curs
 5. Adeverinta de sanatate eliberata de medicul de familie.

Numarul maxim de participanti la curs este de 16 de persoane.

Inscrierile se fac in ordinea primirii fiselor, pana la completarea locurilor,  iar programul cu datele calendaristice pentru aceste inscrieri, pe termen scurt si lung, este urmatorul:

 • 7 mai 2019

 

 

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Mesaj

Taxa de participare la curs este de 1.400 lei, iar cursul se desfasoara pe parcursul a 170 de ore de teorie si practica. Persoanele interesate vor completa formularul de mai jos sau ne pot contacta  la numarul de telefon 0757086680, iar programarile devin valide in momentul in care se achita un avans de 50% din taxa de curs.
Fii la curent cu noutatile in materie de bartending
Email *
Top
Inscrie-te