Curs barista

O cafea este un mod inedit de a-ti incepe ziua, de a-ti reincarca bateriile dupa-amiaza sau de a-ti prelungi noaptea, cand munca trebuie sa fie in toi. Putini stiu, insa, ce tip de cafea consuma, cum este aceasta preparata si de catre cine. In ziua de azi, masinile de cafea, precum espressoarele sunt folosite in ritm continuu, pentru ca reusesc sa surprinda esenta adevarata a boabelor de cafea proaspat macinate. Insa si acestea trebuie operate de cineva, iar un barista stie cu siguranta care sunt conditiile in care cafeaua preparata e exact pe gustul clientului.

Numai un adevarat barista face cafeaua perfecta, punandu-i in valoare fiecare fir de abur plin de aroma. Cafeaua folosita, consistenta laptelui sau tehnica de utilizare a espressorului influenteaza gustul cafelei si ii poate determina pe clienti sa te recomande mai departe. De aceea, Barmania ofera un training de barista specializat, pentru a-i transforma pe cei care apeleaza la aceste cursuri de barista in adevarati profesionisti in prepararea cafelei.

Care sunt lucrurile pe care trebuie sa le stie un barista profesionist?

Curs barista

 • Sa cunoasca aspectele si diferentele dintre plantele de cafea.
 • Sa cunoasca diferite tipuri de cafea.
 • Sa cunoasca metodele de procesare a cafelei.
 • Sa stie optiunile de conservare a cafelei.
 • Sa demonstreze abilitati de a lucra in bar si de a prepara cafele.
 • Sa cunoasca buna functionare a echipamentelor din bar.
 • Sa recunoasca atributiile unui barista.
 • Sa demonstreze aptitudinea de a prepara si a servi cafea.
 • Sa recunoasca metodele de preparare a cafelei.
 • Sa demonstreze abilitatea de a realiza un meniu pentru cafenele.
 • Sa cunoasca tehnicile de latte art.

Ce presupune cursul de barista oferit de Barmania prin Scoala Origo?

Modulele de curs sunt dedicate celor ce doresc sa faca din prepararea cafelei o meserie, sa isi dezvolte abilitatile sau pasionatilor de cafea.

Cursurile se desfasoara sub egida Asociatiei Cafelei de Specialitate din Europa (SCAE) si prezinta amplu asptectele meseriei de Barista. Participand la acestea, veti putea fi capabili sa analizati degustativ diferite varietati de cafea, sa preparati si serviti cafea sa lucrati cu echipamentele specifice de preparare a cafelei, urmand sa preparati si serviti cafea sub diverse metode.

Care este obiectivul principal cursului de barista?

Pentru a dezvolta abilitatile unui barista profesionist, orice candidat la absolvirea cursurilor de barista oferite de Barmania trebuie sa aiba in vedere toate elementele anterior mentionate, la care trebuie adaugate notiunile care vor fi invatate la Barmania de viitori profesionisti in prepararea si servirea cafelei.

Curs Introduction to Coffee- Scoala Origo

Este un curs destinat în special persoanelor care vor să profeseze în domeniul cafelei. În cadrul acestui modul poți învață primele informații despre cafea, plecând de la stadiul de plantă și până în momentul în care ea ajunge în ceașca.

Povestim despre origini, despre istorie, înlăturăm miturile, gustăm diferite prajiri și origini și intrăm în zona tehnică cu o scurtă prezentare despre espressoare, râșnite și aparatura necesară pentru prepararea corectă a cafelei. Apoi vom parcurge un meniu de cafea pentru a cunoaște rețetele preparatelor clasice.

Ce presupune cursul de barista oferit de Barmania?

Cost 400 RON

Diploma acreditata SCAE (optional) 60 EUR

Curs Barista Skills Foundation- Scoala Origo

In acest modul de curs vom îmbina teoria despre cafea cu practica preparării ei. Recomandăm acest workshop celor care au intrat deja în contact cu cafeua de specialitate.
Este un workshop cu multă practică și te va ajuta să înveți să prepari correct espresso și cappuccino. În plus, vom discuta împreună despre meținerea curățeniei în timpul lucrului și despre curățarea corectă a aparaturii.

Cost 600 RON

Diploma acreditata SCAE (optional) 60 EUR

Care este scopul cursului de barista din cadrul scolii de barmani Barmania?

Care sunt detaliile administrative cu privire la cursul de barista de la Barmania?

Locul de desfasurare va fi sediul Barmania din Bucuresti.

Grup tinta: 4-6 persoane

Inscrierile se fac in ordinea primirii fiselor, pana la completarea locurilor, in regim saptamanal.

Persoanele interesate ne pot contacta  la numarul de telefon 0747248184, sau accesand siteul www.origocoffee.ro la sectiunea ‘ cursuri’, iar programarile devin valide in momentul in care se achita taxa de curs.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Mesaj

 

Fii la curent cu noutatile in materie de bartending
Email *
Top
Inscrie-te