alcool-contrafacut

,,Nu recomandam achizitionarea vinului vrac din locuri in care nu se poate obtine bon fiscal (piete, marginea drumului,poarta casei).  In cazul in care consumatorul doreste achizitionarea unor cantitati mari de vin vrac pentru evenimente familiale ,recomandam sa nu cumpere ‘’orbeste’’ ci sa verifice inainte de achizitie o mostra din vinul respectiv la un laborator autorizat […]

,,Nu recomandam achizitionarea vinului vrac din locuri in care nu se poate obtine bon fiscal (piete, marginea drumului,poarta casei).  In cazul in care consumatorul doreste achizitionarea unor cantitati mari de vin vrac pentru evenimente familiale ,recomandam sa nu cumpere ‘’orbeste’’ ci sa verifice inainte de achizitie o mostra din vinul respectiv la un laborator autorizat al ANPC sau al Ministerului Agriculturii din zona de domiciliu.

Am intalnit situatii in care consumatorii ni s-au adresat pentru verificare dupa ce au achizitionat 200 litri de vin pentru nunta. Vinul s-a dovedit a fi alterat si nu a primit avizul nostru pentru consum. In cazul vinurilor imbuteliate ,recomandam citirea etichetei care trebuie sa contina elemente de trasabilitate precum : denumirea producatorului si a imbuteliatorului, date de contact, lotul, mentiunea contine sulfiti-in cazul in care nu este vin biologic.

Vinurile imbuteliate se achizitioneaza din spatii care respecta conditile de depozitare –temperatura controlata,neexpunerea sticlelor la lumina solara directa. Raportul calitate /pret este un element important de selectie a vinului. Cand gasim vinuri cu 6 lei /Pet 2 litri trebuie sa ne gandim ca pentru a obtine un litru de vin sunt necesari cca 1,75 kg struguri la care se adauga mana de lucru, ambalajul, eticheta, costuri de comercializare si atunci tot ce este prea ieftin ridica semne de intrebare privind calitatea.

12966289_10204395638449394_423201907_n

Paul Anghel, Director ANPC.

By:Tudor Alexandru
Top
Inscrie-te