Noi
16

Postat de Barmania / Blog / 0 Comentarii

Pentru multi, participarea la o competitie nu inseamna decat o simpla prestatie pe scena si eventual ocazia de a demonstra publicului cat de pregatiti, sau nu, sunt. Insa, pentru mine inseamna altceva. Pot spune ca este un test, nu neaparat pentru a te pune la incercare cu ceilalti competitori, sau pentru a demonstra cat de […]

Pentru multi, participarea la o competitie nu inseamna decat o simpla prestatie pe scena si eventual ocazia de a demonstra publicului cat de pregatiti, sau nu, sunt.

Insa, pentru mine inseamna altceva. Pot spune ca este un test, nu neaparat pentru a te pune la incercare cu ceilalti competitori, sau pentru a demonstra cat de ,,bun” esti,  ci mai mult pentru a vedea nivelul la care te situezi.Si, pentru ca, pana la urma, competitia inseamna pregatire, in acest fel iti reinnoiesti cunostintele. Totodata, este un mod de iesi din rutina. De fapt, de a o schimba cu una de competitie, de fiecare data diferita, din ce in ce mai captivanta si motivatoare pentru a nu te plictisi niciodata de ea.  Pot spune ca este si un mod de socializare, de cunoastere, intre noi barmanii, de a impartasi si de a invata de la  ceilalati lucruri noi, dar nu in ultimul rand de a-ti face noi prieteni…

Insa, cea mai frumoasa din acest sir intreg de experiente este cea  de pe scena. Atunci cand toate luminile si privirile sunt atintite asupra ta, atunci cand publicul face liniste sau te incurajeaza din ce in ce mai tare, atunci cand ti se pare ca nimic nu mai conteaza. Minutele, care de fapt iti par secunde, tremuratul vocii si/sau al mainilor si inima ce iti bate asa de tare incat crezi ca iti va sari din piept, fie ca esti in timpul prestatiei, fie ca astepti decizia jurilui, sunt doar cateva din… efectele secundare.

Orele, zilele de practica de dinaintea competiei, tricourile ude schimbate, sticlele reumplute, cestile si latierele spalate din nou, gasirea unei rutine castigatoare si documentarea asidua sunt doar cateva dintre ritualurile premergatoare ceremoniei: COMPETITIA.

Toate aceste mici mari sacrificii, care pentru multi par lipsite de valoare, te ajuta, nu doar in timpul prestatiei, dar mai ales in activitatea zilnica sa te deosebesti de cei care nu i-au in serios aceasta meserie si mai ales sa nu te plafonezi nicioadata.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei barmani participa mereu la competitii, desi nu prea avea succes. Intr-o zi l-am intrebat, ,,de ce continui sa participi?”. Mi-a raspuns ca vine doar sa ,,fure” idei, sa se inspire, sa socializeze si cunoasca oameni, pentru ca suntem ,,social animals”.

In incheiere vreau sa spun doar atat: nu conteaza pe ce loc iesi sau ce premiu castigi, conteaza doar sa te bucuri de competitie, sa savurezi toate momentele, premergatoare, din timpul sau imediat urmatoare competitiei  si restul va veni de la sine.

Tudor Alexandru

By:Barmania
Top
Inscrie-te