Postat de Barmania / Blog / 0 Comentarii
Regulament Competitie Barmaniada 2017 Etape: 1. Mixology. Aptitudini, vanzari si lucru in echipa- 7 Noiembrie 2017, Nomad Sky Bar Prezentare si propunere de meniu alcatuit din 3 Cocktailuri, 1 vin, 1 bere 2. Speed. Creativitate, profesionalism, lucru in echipa- de stabilit 20-30 Noiembrie Preparare/servire contracronometru a 6 bauturi din lista de bauturi de unde lucreaza. […]
Regulament Competitie Barmaniada 2017
Etape:
1. Mixology. Aptitudini, vanzari si lucru in echipa- 7 Noiembrie 2017, Nomad Sky Bar
Prezentare si propunere de meniu alcatuit din 3 Cocktailuri, 1 vin, 1 bere
2. Speed. Creativitate, profesionalism, lucru in echipa- de stabilit 20-30 Noiembrie
Preparare/servire contracronometru a 6 bauturi din lista de bauturi de unde lucreaza.
Qiuck Mix (concepere si servire 2 bauturi din ingrediente surpriza)
3. Best Bar Act . profesionalism, entertainment, show, team work. de stabilit 1-12 Decembrie
Prezentarea unui moment de lucru, specific barului unde activeaza, care sa evidentieze atat gradul de performanta a echipei cat si conceptului barului, care va avea ca finalitate servirea a cel putin 5 bauturi/cocktailuri, din care 2 vor fi inmanate juriului pentru evaluare.
*la fiecare proba barurile/cluburile/restaurantele pot inscrie, maximum 2 barmani si un ajutor de barman. Acestia pot diferi de la o proba la alta, dar trebuie tinut cont ca in cadrul fiecarei probe barmanii si barul separat, acumuleaza puncte, iar la final, in urma punctelor accumulate se va declara Barmanul anului 2017-Barmaniada, Cea mai buna echipa de barmani si Best Bar Act! Punctele castigate de barmani si ajutor se cumuleaza in dreptul barului, si conteaza pentru clasamentul “Cea mai buna echipa de barmani”. Punctele fiecarui barman, castigate individual, se cumuleaza si conteaza pentru clasamentul care va desemna la finalul celor 3 runde “Barmanul Anului 2017-Barmaniada”. Deasemenea titlul Best Bar Act va fi acordat echipei castigatoare a ultimei runde.
Premiile vor fi atat in bani cat si in cursuri, traininguri si excursii profesionale sau participare la concursuri internationale, valoarea acestora depasind 5000 de euro
Inscrierea in concurs se va face prin email:contact@barmania.ro, info la 0757086680.
Pentru a dimensiona corect desfasurarea probelor, recomandarea este ca inscrierile sa se faca pana cu cel putin 30 de zile inaintea primei probe. Incepand cu primirea confirmarii de inscriere, reprezentantul locatiei va fi contactat si se va stabili o discutie/intalnire in care organizatorii vor explica orice detalii despre regulament iar reprezentantii locatiei vor oferi cat mai multe detalii despre ce pregatesc pentru probele de Mixology si Best Bar Act. Tot atunci un meniu de bauturi si retetarul aferent va fi inmanat/trimis prin email organizatorilor, acest meniu urmand a fi folosit la proba de viteza.
*Numarul tinta de participanti este de 15-20. In cazul in care numarul inscrierilor va depasi 20 de baruri/locatii, se va face o evaluare si apoi departajare pe baza:
– informatiilor prezentate de reprezentantul participantului
– va avea loc o noua intalnire/discutie
– data inscrierii
– experiente anterioare de concurs ale barmanilor
Regulament:
1. Proba Mixology, presupune demonstrarea competentelor si cunostiintelor pe care le detine un barman in prepararea cocktailurilor, interactiunea cu juriul/clientul si calitatea experientei clientului. Lucrul in echipa va fi un element comun al tuturor celor 3 etape din acest an, astfel ca la acest capitol se vor acorda multe puncte. Juriul va fi reprezentat din barmani de renume cu experienta de concurs si reprezentanti Horeca cu experienta.
2. Obiectivul acestei probe este prezentarea unui meniu de 3 cocktailuri, un vin si o bere. Meniul trebuie sa aiba un concept stabilit, la alegere. Cocktailurile pot fi creatii proprii sau twisturi/reinterpretari ale unor cocktailuri cunoscute, deasemnea pot fi cocktailuri specifice locatiei pe care o reprezinta insa, acestea trebuie sa existe in meniul prezentat dupa inscriere si sa fie originale.
3. Vinul si berea propuse, vor fi servite specific produsului si se va argumenta includerea acestora in meniu.
4. Pot fi folosite orice materiale de prezentare pentru meniul propus, astfel incat conceptul tintit sa fie atins cat mai bine.
5. Nu exista restrictii si nici impuneri legate de ingredientele folosite, insa consultarea cu organizatorii este obligatorie, lista de ingrediente ce vor fi folosite, se va trimite prin email, cu minimum 10 zile inainte de proba, pentru validare. Nu se vor impune modificari ale bauturilor, singurele posibilitati fiind legate de anumite branduri, iar in aceste cazuri vor fi puse la dispozitia concurentilor alternative.
6. Toate ingredientele, paharele, ustensilele sau materialele necesare prestatiei vor fi in responsabilitatea concurentilor. Un stoc de rezerva cu ingrediente, ustensile, gheata si pahare de baza va fi pus la dispozitie de catre organizatori. (Asigurati-va de disponibilitatea anumitor ingrediente, vom face tot posibilul sa le punem la dispozitie insa nu vom fi responsabili pentru anumite neintelegeri ori lipsuri, asa ca fiti responsabili si aduceti-va tot ce aveti nevoie pentru o prestatie reusita)
7. In cadrul acestei prestatii pot participa 2 barmani si ajutorul de barman, ori numai un barman. Ajutorul de barman va fi cel care va pregati intreg setup-ul pentru barman, prestatia lui fiind evaluata si punctata de catre juriu. Ajutorul de barman poate interveni ori de cate ori este nevoie si in timpul prestatiei barmanului, va fi punctat, dupa caz insa, in egala masura barmanul poate fi depunctat pentru anumite interventii neadecvate ale ajutorului de barman.
8. Ajutorul de barman va avea la dispozitie maximum 7 minute de pregatire iar barmanul competitor va putea intra in bar cu maximum 1 minut inainte de inceperea probei si va putea face orice modificari asupra setup-ului facut de ajutorul de barman. Dupa exact un minut de la intrarea in bar a barmanului, cronometrul va fi pornit si prestatia va fi evaluata de catre juriu.
9. In cele 8 minute de pregatire (7+1), ajutorul va fi evaluat iar punctajul acumulat va conta atat pentru proba in curs dar si pentru cea mai buna echipa de barmani.
10. In cadrul acestei probe va evolua unul dintre barmani reprezentanti, cel de-al doilea putandu-l asista fara a interveni, insa putand comunica cu ajutorul de barman. Va fi evaluata prestatia barmanului, individual, punctajul acestuia contand atat pentru proba in curs, Barmanul anului 2017-Barmaniada cat si pentru Cea mai buna echipa de barmani.
11. Barmanul concurent va purta un microfon “Hands Free” (lavaliere), care va fi montata inainte de intrarea in bar.
12. Colaborarea celor 3 membrii ai echipei se va puncta urmarindu-se eficienta, logica, igiena, fluenta, rutina, finalitatea operatiunilor si experienta oaspetilor.
13. La finalul celor maxim 12 minute ale probei, echipa va fi responsabila pentru igienizarea spatiului de lucru folosit si predarea catre barmanul de serviciu in starea in care a fost receptionat. Aceasta operatiune va trebui indeplinita in 2 minute, facand parte din concurs, depasirea acestui timp va fi penalizata cu 5 puncte pentru fiecare 10 secunde.
14. Barmanul competitor trebuie sa prezinte prestatia ca pe un moment special dar potrivit pentru practica zilnica din spatele barului, astfel ca o prestatie de rutina bazata pe concentrare si profesionalism va poate aduce mai multe puncte si aprecieri decat un rol jucat mai putin bine.
15. Concurentii(3 membrii) pot purta uniforma locatiei (exclus t-shirt, tricou polo) cu insemnele/logoul specific sau o tinuta care include: camasa, vesta/sacou/sort, cravata/ papion.
16. Concurentii vor anunta terminarea prestatiei prin ridicarea mainii, atunci cronometrul va fi oprit. Startul rundei va fi dat automat de catre arbitrul tehnic, la scurgerea celor 60 de secunde de cand barmanul a intrat in bar. Concurentii pot veni cu propria muzica scrisa pe un CD cu numele lor inscriptionat. In cazul in care acestia nu isi vor aduce muzica, Dj-ul va alege o melodie pentru prestatie.
17. La finalul probei se va anunta clasamentul probei, se vor decerna premiile pentru primele 3 locuri, cat si premii speciael, urmand ca punctele accumulate in aceasta proba sa se cumuleze cu punctele din probele urmatoare.
SUCCES!!!
Competitorii vor fi punctati pentru:
Experienta clientului (0-50 pct)
Creativitate /Inovatie cocktailuri si concept(0-30 pct)
Sinergie Cocktails/Vin/Bere si concept (0-50 pct)
Prezentare si servire vin (0-15 pct)
Prezentare si servire bere (0-15 pct)
Competente si stil de lucru (0-40 pct)
Descriere/prezentare concept (20 pct)
Aptitudini de comunicare/conversatie( 0-30 pct)
Folosirea caracteristicilor bauturilor in prezentare (0-30 pct)
Folosire Tehnici corecte de lucru si igiena (0-30 pct)
Aroma/ Miros Cocktails (0-30 pct)
Gust / Balans/Reteta Cocktails (0-30 pct)
Aspect bauturi (0-30 pct)
Lucru in echipa (0-50 pct)
Ajutor barman (0-30 pct)
Barman asistent (0-20 pct)
Sunt 400 de puncte pentru barmanul concurent si 100 de puncte pentru locatie, in total 500 de puncte.
In cadrul fiecarei probe, Mixologie, Speed si Best Bar Act, se poate acumula un maxim de 500 de puncte.
Castigatorul acestei probe va desemnat in urma totalului de puncte acumulate din cele 500, din care se scade totalul punctelor de penalizare.
Pentru titlul de Barmanul anului 2017-Barmaniada, nu vor conta punctele acumulate la criteriile: Lucru in echipa, ajutor barman, barman asistent.
Concurentii for fi depunctati pentru:
-Depasirea timpului
-Stropiri
-Tehnici de lucru gresite
-Spargeri/Scapari
-Igiena
-Aspect personal
-Comunicare neadecvata