Blog

Vrei sa iti impresionezi prietenii la petreceri? Vrei sa stii ce sa comanzi barmanului cand mergi intr-un bar? Un curs de barman se poate transforma intr-un curs pentru un hobby! Sa fii barman nu e meserie usoara, pentru ca in afara de doza de profesionalism, care trebuie sa te insoteasca pretutindeni, tact si rabdare, trebuie […]

Cui se adresează cursul? Cursul WSET Level 1 Award in Spirits, finalizat cu diploma recunoscuta international, se adresează atat celor care au cunoștințe puține sau deloc despe băuturile spirtoase cat mai ales celor cu experienta in domeniul bauturilor, sistematizarea informatiilor deschizand o perspectiva obiectiva si logica pe baza cunostintelor anterioare. Este conceput pentru a oferi […]

Regulament Competitie Barmaniada 2017 Etape: 1. Mixology. Aptitudini, vanzari si lucru in echipa- 7 Noiembrie 2017, Nomad Sky Bar Prezentare si propunere de meniu alcatuit din 3 Cocktailuri, 1 vin, 1 bere 2. Speed. Creativitate, profesionalism, lucru in echipa- de stabilit 20-30 Noiembrie Preparare/servire contracronometru a 6 bauturi din lista de bauturi de unde lucreaza. […]

Recent, am gasit un articol interesant in Difford’s Guide Class Magazine, in care proprietarul barului Smuggler’s Cove din San Francisco, Martin Cate, povesteste despre un al treilea “erou” al culturii Tiki: Stephen Crane. Asa ca, cine este Stephen Crane? El este cel care a “imprumutat” de la Trader Vic si Don Beach si a creat […]

Desi nu incearca sa gaseasca antitodul nu stiu carei maladii, si barmanul poate fi numit un chimist cu acte in regula si nu numai. In acelasi timp el incearca sa isi surprinda audienta cu noi trucuri, noi miscari de flair si nu in ultimul rand, cu noi bauturi numai de el stiute.

Pentru multi, participarea la o competitie nu inseamna decat o simpla prestatie pe scena si eventual ocazia de a demonstra publicului cat de pregatiti, sau nu, sunt. Insa, pentru mine inseamna altceva. Pot spune ca este un test, nu neaparat pentru a te pune la incercare cu ceilalti competitori, sau pentru a demonstra cat de […]

Fii la curent cu noutatile in materie de bartending
Email *
Top
Inscrie-te